Az elmúlt egy évben nagyon sok baleset történt a Marosvásárhely melletti településen, hatszor több, mint az országút felújítását és a betonfal kihelyezését megelőző évben. Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere rádiónknak elmondta, hogy minden hatósághoz panasszal fordultak, az elöljáró többször is jelezte az útügyi hatóságnak, hogy a betonfal nem biztonságossá teszi a közlekedést a településen, hanem éppen ellenkezőleg, életveszélyes, mert azt az érzetet kelti a sofőrökben, hogy gyorsabban hajthatnak. A polgármester közölte, hogy perbe hívják az útügyi hatóságot, a napokban készült el az iratanyag, amelynek révén jogorvoslatot követelnek.

Persze ez egy hosszas folyamat lesz, 2-3 évig eltarthat egy ilyen per, ezért próbáltunk ilyen tiltakozási akciókba is belemenni, és az bátorít, hogy Marosszentgyörgyön közel négyezer személy aláírta azt a petíciót, amely azt kéri, hogy a betonfalat eltávolítsák. Vigyék olyan helyre, ahol tényleg szükséges és életet menthet.”

Sófalvi Szabolcs polgármestert hallották. A polgármester hozzátette, hogy nem csupán a betonfal eltávolítása a céljuk, hanem a hónapok óta megoldatlan csatornatetők problémája, ugyanezen az országúton ugyanis jelenleg is 28 hiányzó kanálisfedő van, és ezek miatt is sok baleset történt az elmúlt időszakban. Miattuk a négysávos országút két sávja állandóan le van zárva.

„A tavaly októberben és novemberben tört el, mozdult el a legtöbb kanálisfedő, és azóta egész télen nem javították meg, most itt vagyunk április közepén, és még mindig nem javították meg, tehát hat-hét hónap telt el, és még mindig ott vannak a javítatlan kanálisfedők.”

A tiltakozás révén azt is kérik, hogy a négysávos úton levő átkelőhelyeket gombnyomásos jelzőlámpákkal lássák el a biztonságos átkelés érdekében. A mai tüntetés szervezőjeként az önkormányzat arra kéri a főúton lakókat, hogy amennyiben nem vesznek részt az autós tiltakozáson, álljanak ki házuk elé, és ekként tiltakozzanak a betonfal és a felsorolt problémák ellen.