Ezt ma mondta Traian Igas belügyminiszter, de úgy nyilatkozott, hogy a hatóságoknak ezután még jobban kell figyelniük a terrorista-gyanús tevékenységeket. A belügyminiszteréhez hasonló a véleménye Rózsa Erzsébetnek, a Magyar Külügyi Intézet munkatársának is. Azt mondta az Erdély FM-nek, hogy Románián kívül a térség más országaiban sincs terrorveszély, mert ezek a területek nem kiemelt célpontjai a terroristáknak.

“Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kizárható lenne, hogy nálunk is esetleg történjen valami, de én azt gondolom, hogy a valószínűsége ennek jóval kisebb, mint mondjuk Nyugat-Európa nagy, ismert, vezető államaiban, vagy akár az Egyesült Államokban. De ezek az államok meg nyilván most fokozott figyelmet fognak fordítani az ilyen veszélyek kiszűrésére. ”

-állapította meg Rózsa Erzsébet, iszlám-szakértő. Barack Obama egyébként tegnap este jelentette be, hogy az Egyesült Államok speciális csapata tűzharcban megölte Osama bin Ladent. Az Al Kaida vezetőjének halálhírét azóta többen is megkérdőjelezték. A Magyar Külügyi Intézet munkatársa szerint azonban igaz a hír.

“Én azt gondolom, hogy ha Obama kiállt és egy nagyon jól felépített beszédben bejelentette a hírt, hogy Osama bin Ladent megölték, hogyha ehhez közlik azt is, hogy a kommandó a holttestet is hazavitte, és elvégezték a DNS vizsgálatokat, és azt bizonyítja, hogy Osama bin Laden meghalt, akkor én azt gondolom, hogy ezt ma senki nem fogja igazán kétségbe vonni.”

Állapította meg Rózsa Erzsébet. Az Al Kaida vezetőjének meggyilkolását egyébként Barack Obama múlt héten rendelte el, mert úgy ítélte meg, elég információval rendelkeznek az akció végrehajtásához.