Akár a forgalmuk 2 százalékát is büntetésbe fizethetik azok a telefonszolgáltatók, amelyek nem tájékoztatják a fogyasztókat arról, hogy mennyi ideig érvényes a bérleti szerződésük, illetve milyen feltételek mellett hosszabbíthatják meg azt.

„Az információhoz joga van a fogyasztónak, mert annak függvényében tud ő jól dönteni, hogy ha tudja, hogy mi az amit venni akar, vagy tudja a karakterisztikáit a terméknek, a szolgáltatásnak.”

-mondta el Weil Gyula fogyasztóvédelmi szakember. Tavaly például 3 ezernél is több fogyasztó tett panaszt amiatt, hogy a telefonszolgáltatók nem értesítették idejében a szerződés lejártáról, vagy meghosszabbításáról.

„Ha valamit vesz, akkor nézze meg, olvassa el. Az a baj ezekkel a hosszabbításokkal, hogy általában benne volt a szerződésben, csak amikor megkötötte ezelőtt egy évvel, vagy két évvel azt a szerződést és aláírta, akkor nem olvasta el az illető figyelmesen. Akkor automatikusan hosszabbodik a szerződés. Utólag már hiába jön panaszkodni az ember.”

A vezetékes, mobil és internetes telefonszolgáltatóknak a szerződés lejárta előtt 15 nappal kell értesíteniük a fogyasztókat, hogyha változtatják a bérleti szerződés tartalmát.