Az Európai Bizottság arról értesítette az országot, hogy egy bukaresti raktárba 3 és fél tonna szennyezett hús érkezett Írországból. Az árú azonban már kikerült a lerakatból, Ilfov, Buzău és Olt megyei húsfeldolgozó üzemekbe szállították. A hatóságok még nem tudják, hogy ebből a szennyezett húsból mennyit dolgoztak fel és adtak el. A dioxint tartalmazó hús csak bizonyos feltételek mellett káros az egészségre.

„Ez két feltételhez van kötve: nagy mennyiségben és hosszabb időn át kell dioxinnal fertőzött élelmiszert fogyasztani. Ez a hús, amit behoztak olyan feldolgozó üzemekbe került, ahol más egészséges hússal keverték össze, így a fertőzésveszély most már sokkal kisebb a behozott húshoz képest.”– mondta el Csutak Nagy László, az élelmiszer-biztonsági hatóság alelnöke.

Közben magyarországi források azt állítják, hogy Magyarországra megközelítőleg 70 tonna fertőzött hús érkezett az elmúlt 3 hónapban, és ennek az árúnak nagy részét továbbszállították Romániába. A magyar élelmiszerbiztonsági hatóság azonban erről nem értesítette hivatalosan Romániát, ezért ebben az ügyben nem indított vizsgálatot a hazai hatóság.