Az ENSZ Romániai Fejlesztési Programjának keretén belül hamarosan egy internetes kampány indul a diszkrimináció ellen. Az akció egy hónapig tart, és ezalatt 40 weboldalon jelennek majd meg reklámok a diszkrimináció különböző formái ellen. Cristina Chinole-t, a projekt menedzserét arról kérdeztük, hogy a kommunikációnak miért ezt a formáját választották:

„Több tanulmány is létezik, amely azt mutatja, hogy a romániaiak gyakran használják az internetet információforrásként. Vannak korcsoportok, amelyek nem néznek tévét, és nem olvasnak újságot, de interneteznek, itt a fiatalokra gondolok. Ezen kívül jelentősen megnövekedett azoknak a száma is, akik internetes újságokat olvasnak. A második dolog, amiért az internetre gondoltunk, az az hogy a tájékoztató fórumokon általában ugyanazok az emberek jelennek meg, de az információ nem jut el a nagyközönséghez.”

A kampányt az teszi szükségessé, hogy a legutóbbi Eurobarométer felmérés szerint a hazai lakosok egyharmada elfogadja a hátrányos megkülönböztetést, illetve hogy a lakosság fele nem tudja, hogy milyen jogai vannak, ha a saját személyét éri diszkrimináció.