Illés Ildikó, a Maros Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettese híradónknak elmondta, hogy bár vidéken jelentősen csökkent a tanulók létszáma a magyar tagozaton, a tanfelügyelőség idén is 56 magyar tannyelvű IX. osztályt indít, amely az idei tanévhez képest csak eggyel kevesebb. Az 56 IX. osztály között tizenöt 3 éves szakiskolai osztály és tizenhárom szaklíceumi osztály indul megyeszinten. Illés Ildikó hozzátette, hogy a magyar tagozaton minden szakon működnek osztályok ugyanúgy, ahogyan a román tagozaton.

„Minden szakot úgy fedtünk le, bár a gyerekek száma elég kevés, hogy kettős profilú osztályokat terveztünk, ez azt jelenti, hogy egy osztályban két rokon szakmát oktatnak.”

A főtanfelügyelő-helyettes az Erdély FM-nek elmondta azt is, hogy az általános iskolai képzésben Marosvásárhelyen a Tudor negyedbeli iskolákban adódtak gondok amiatt, hogy csökkent a gyereklétszám, ezért a jövő tanévtől összevonnak két-két általános iskolát. A George Coşbuc általánost a Romulus Guga általános iskolával, a Tudor Vladimirescu nevűt pedig a Mihai Viteazul általános iskolával. Ennek az intézkedésnek már van előzménye, ezelőtt tíz évvel ugyanis a volt 10-es iskolát összevonták a volt 14-es számúval, és az előzőbe az elemi osztályok, az utóbbiba az 5-8. osztályosok járnak. A következő tanévtől ugyanígy szervezik át az említett általános iskolákat, ennek a főtanfelügyelő-helyettes szerint adminisztratív okai vannak.