Az elöljáró visszahívásáról ma szavaz a marosvásárhelyi tanács. Peti András tegnap még azt mondta rádiónknak, az RMDSZ tartózkodna a kérdésben, szeretnék, ha erről a városi tanács három román pártja döntene.

„Az RMDSZ természetesen a marosvásárhelyi magyar érdekek mellett van. Erre az elvi kérdésre ezt az elvi választ tudom adni”

-nyilatkozta ma Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke, miután a liberális alpolgármester visszahívása ügyében a Szövetség Maros megyei területi állandó tanácsa dönti el, milyen állásponton lesz az RMDSZ-frakció. A PNL-s politikus leváltását Dorin Florea polgármester kérte, az általa benyújtott határozattervezetet azonban törvénytelennek tartja Ionela Ciotlăuş, mivel abban politikai okokra hivatkozva kérik a visszahívását. Ionela Ciotlăuş szerint csak az alkotmány és a törvények megszegéséért lehet leváltani alpolgármestert, egyéb okokért nem. Nem hivatalos források szerint Dorin Florea polgármester Claudiu Maior tanácsosát nevezné ki Ionela Ciotlăuş helyére.