A június végére megszervezett fesztivál a szervezők szerint bármelyik Európai fesztivál körébe besorolható.

„Az idei évben sikerült egy olyan nemzetközi sztárprogramot összeállítanunk, amely bármilyen összehasonlításban megállja a helyét. Ez egy tudatos koncepció volt, amit kidolgoztunk és ebbe az irányba szeretnénk fejleszteni az elkövetkezendő években is a Félsziget Fesztivált. És ennek megfelelően technikai fejlesztéseket is végrehajtottunk, nem kis mértékben.”

– mondta Fülöp Zoltán a mai marosvásárhelyi sajtótájékoztatón. A legnagyobb nevek között szerepel a Prodigy, a Nine Inch Nails zenekarok és Dj. Tiesto is. Egyébként a tábor helyszínén is több változtatást terveznek a szervezők.

„Több mint 3000 sátorhelyet fogunk biztosítani idén a kempingezőknek, 200 mobil WC-t és és 120 zuhanyzót szándékszunk fölszerelni a fesztivál területén. Ez is pontosan azért, mivel több látogatóra számítunk, ezzel sikerül majd megoldania azt az igényt, amely az előző években gondokat jelentett.”

-magyarázta Bodor László, a Félsziget Fesztivál igazgatója. A fesztivál ideje alatt a résztvevők több mint 30 sportágban próbálhatják ki magukat, ugyanakkor a bungee jumping mellett idén egy hőlégballont is ki lehet próbálni.