A kivitelező cég biztosította a városházát arról, hogy a csütörtöki határidőre elszállítja a tömbház-szigetelési munkálatok során keletkezett törmeléket, de ezt nem tették meg. Bulbuk Márton projektmenedzser az Erdély FM-nek azt mondta, a Szív utcai hőszigetelési munkálatokat végző AF Consulting cégnek van a legnagyobb lemaradása a tömbház-szigetelési munkálatoknál. Emiatt szankciót is kaphat a cég, közölte a projektmenedzser:

’’Itt volt a cég vezetősége, akik egyeztettek a városházával és megígérték, hogy koncentrálnak az elmaradott munkálatokra és igyekeznek behozni a lemaradásokat. Küldök a hét folyamán még egy körlevelet, hétfőn lesz ismét munkagyűlésünk, ahol megint újratárgyaljuk a helyzetet, és ennek megfelelően megtesszük a megfelelő lépéseket a szankciók előkészítésére’’

-tájékoztatott Bulbuk Márton. A projektmenedzser kiemelte, hogy a városháza eddig minden alkalommal időben folyósította a kivitelező cégeknek az elszámolás alapján a megfelelő összegeket, a bukaresti kirendeltségű AF Consulting cég azonban még elszámolásokat sem juttatott el a városházára. A cég a Szív utcában egy tömbházat hőszigetel, de a városban összesen 11 lakóházon dolgozik. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ezek közül hányat tud befejezni az év végéig.