A fesztivál 10 napja alatt több mint 300 előadást fognak bemutatni, és a klasszikus színpadi művek mellett lesznek táncszínházi előadások, pantomim játékok, kortárs tánc bemutatók, fényjátékok, cirkuszi mutatványok , bábelőadások és balett előadások is. A rendezvények több mint 10 helyszínen zajlanak, és számos előadás az utcákon, köztereken folyik. A programok közül Adrian Tibu, a nagyszebeni Radu Stanca színház szóvivője ajánlott párat:

„Sztármeghívottként Eimuntas Nekrosius-t említeném meg, aki az Idióta című előadást mutatja be a fesztivál megnyitóján, az utcai előadások közül mindenképpen említésre méltó a Theather Pan.Optikum, a Transition című előadással, a francia Malabar. Emellett a táncszekció is nagyon ígéretes az idén, most először Szebenbe érkezik Inbal Pinto koreográfus illetve a Les Ballets Jazz de Montréal társulat és a japán Yukio Suzuki koreográfus, akinek levédett módszere van: a testi üzenetet szavakkal kombinálja.”

A nagyszebeni színházfesztivál június 5-ig tart. Az előadások egynegyedére már nem lehet jegyet vásárolni, viszont a legtöbb előadásra még vannak jegyek és lesznek olyan programok is, amelyeken a részvétel ingyenes. A nagyszebeni fesztivál az ország legnagyobb színházfesztiválja.