Ma ismét sztrájkolnak az egyetemisták, mert a kormány megvonná tőlük azt az 50 százalékos kedvezményt, amelyet a városi tömegközlekedésre kapnak. A tiltakozásban részt vesznek a kolozsvári egyetemisták is.

„Mi is a Diákművelődési Háznál találkozunk a román kollégákkal, és velük együtt fel fogunk vonulni a járdán. Kinyilvánítjuk azokat a kérdéseket, amelyeket megfogalmaztunk az oktatási minisztériumnak. Megígérték az ösztöndíjnövelést, nem növelték, emellett kérjük, hogy léptessék érvénybe az egyetemista törvényt, valamint a kutatói ösztöndíjakról megkötött szerződéseket tartsák tiszteletben és folyósítsák, és kezdjék el működtetni a diákhitel intézetét.”

-tájékoztatott Zsigmond József, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke. Egyébként további megmozdulásokat fognak szervezni, ha a tiltakozásnak nem lesz eredménye.

„Egy komolyabb stratégia van erre kidolgozva, de erről most nem mondhatok részleteket. Lesz folytatása mindenképpen.”

Ma nem csak Kolozsváron, hanem minden nagyobb egyetemista központban sztrájkot hirdetett a diákszervezetek országos szövetsége. Ilyen országos megmozdulás legutóbb 4 éve volt.