Tegnap ugyanis megfeneklettek a tárgyalások, mert a szociáldemokraták az RMDSZ nélkül akarnak kormányozni, a demokraták viszont ragaszkodnak a szövetséghez. Emil Boc, a demokrata liberálisok elnöke tegnap este azt nyilatkozta, hogy nehezen haladnak a tárgyalások, mivel a szociáldemokratákkal még mindig sok tekintetben különböző nézeteket és értékeket vallanak.

„Az Emil Boc által elmondottakból arra következtethetünk, hogy a PD-L is kényszermegoldásnak foghatja fel a szociáldemokratákkal való kormányalakítást. Azt gondolom, hogy a jelek szerint a Nemzeti Liberálisok nem is akartak igazán kormányozni, mivel az elkövetkező két év nehéz gazdasági helyzete az ellenzékben levő pártoknak fog inkább kedvezni.”

-mondta el Bognár Zoltán politikai elemző. A PSD-t is elsősorban pártérdekek késztetik arra, hogy a demokratákkal szövetkezzenek. Bognár Zoltán szerint ugyanis az önkormányzatok megfelelő működéséhez fontos, hogy a saját párt is hatalmon legyen, mert így tudnak több pénzt juttatni a helyi szervezetekhez.