Boros Miklós sportszakértő szerint a romániai küldöttség az elvárásoknak megfelelően teljesített. A szakértő leginkább a női sílövők teljesítményét, és a váltó tizedik helyét emelte ki, ugyanis ez a teljesítmény jobb, mint amit az utóbbi tíz évben romániai sportoló ért el olimpián. Ezen kívül Tófalvi Éva eredménye is jónak értékelhető.

„Tófalvi Éva tizennegyedik helye szintén egy jó eredmény, figyelembe véve azt, hogy az idén egy gyengébb szezonja volt, ráadásul az összes számában be tudott kerülni a legjobb húsz közé, és az igazán kellemes meglepetés, az pedig a bobosok eredménye, az ő tizennegyedik helyük, az tényleg várakozáson fölüli.”

-mondta el Boros Miklós, akitől azt is megtudtuk, hogy az éremtáblázatban voltak meglepetések. A kanadai házigazda például 14 aranyérmet szerzett, ami rekordnak számít.

„A legtöbb érmet pedig az Egyesült Államok csapata szerezte, 37-et, és ez szintén rekord, ilyen sok érmet még egy ország sem szerzett téli olimpián, a legtöbb eddig 36 volt, amit a németek szereztek nyolc évvel ezelőtt Salt Lake City-ben. A csalódás, az egyértelműen az osztrák és az orosz csapat, az osztrákok mindössze négy, az oroszok három aranyérmet tudtak szerezni.”

Boros Miklós összegzése alapján egyébként a 82 résztvevő ország közül 26 szerzett érmet a vancouveri olimpián.