A mai sajtótájékoztatón az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének vezetője elmondta, hogy alpolgármesteri tisztségéről és a helyi szervezet vezetéséről nem mond le, ezen tisztségeknek eleget tesz a mandátumok lejártáig. Peti András hozzátette, hogy visszalépésével a frakció éléről erősíteni szeretné az összmagyar polgármester-jelöltet, úgy véli, hogy Soós Zoltán számára meg kell teremteni a lehetőséget, hogy minél több fórumon bemutathassa ötleteit, terveit.

„Lemondok erről a tisztségről és lehetőségről, és átadom Soós Zoltánnak, illetve őt jelölöm erre a tisztségre. Az alapszabályzat értelmében titkos szavazással döntünk erről, de én reményemet fejezem ki, hogy a kollégák, mind a frakció tagjai, mind a városi RMDSZ-szervezet tagsága, támogatni fogja az én személyre vonatkozó javaslatomat.”

Peti Andrást hallották. Újságírói kérdésre, miszerint nem érzi-e úgy, hogy visszalépésével gyengíti saját politikai pozícióját, azt válaszolta, hogy sosem a tisztséget tartotta fontosnak. Az RMDSZ helyi szervezetének vezetője azt nyilatkozta, hogy a holnapi frakcióülésen tárgyalnak Soós Zoltán jelöléséről. Peti András 2 és fél évig töltötte be az RMDSZ frakcióvezetői tisztségét.