A párt elnöke és alelnöke ma jelentették be távozásukat a vezetőségből, döntésüket azzal indokolták, a vártnál kevesebb szavazatot szerzett az EMNP a tegnapi választáson. Szilágyi Zsolt tegnap 52.800 szavazatot kapott, azaz a lakosság 0,56 százaléka szavazott rá a szavazatok 98,3 százalékos feldolgozottsága mellett.

„Mi azt szerettük volna, hogy a támogatottságunkat növeljük a 2012-es eredményekhez képest, de amint az eredmény mutatja, ez nem következett be,tehát körülbelül ugyanazt a szintet tudtuk elérni. Ami mindenképpen el kell gondolkoztasson mindenkit, és most közösen kell megtaláljuk a tovább építkezésnek a lehetőségeit, mivel nem azt a következtetést vontuk le, hogy rossz úton járunk, hanem azt, hogy azok az eszközök, amelyekkel megpróbáltuk az igazunkat képviselni, azok lehet, hogy nem voltak a leghatékonyabb eszközök.”

– mondta Toró T. Tibor, megjegyezve, hogy ő és Szilágyi Zsolt lemondásukat a szombati elnökségi ülésen nyújtják be Marosvásárhelyen. Amíg a kongresszus új elnököt választ, Toró T. Tibor lesz az ügyvezető elnök.