A gazdasági szakértő azt mondta az Erdély Fm reggeli műsorában, hogy Románia és Írország között jóformán nincs is gazdasági kapcsolat, ezen kívül kevés román vendégmunkás dolgozik Írországban. Ezért állítja azt, hogy Romániára várhatóan nem lesz közvetlen hatása az írországi gazdasági válságnak. Viszont arra számítani kell, hogy a görögországi, az írországi gazdasági helyzet miatt az Európai Unió szigorú feltételeket fog szabni Romániának ahhoz, hogy az eurózónához csatlakozhasson.

„Arra mindenképpen számítok, hogy Románia euró-bevezetésével kapcsolatban nagyon szigorúak lesznek, és nem lesznek olyan elnézőek, mint például amennyire elnézőek voltak Szlovákiával kapcsolatban, de ez ugyanúgy érvényes az összes kelet-európai országra, amelyik eurózónához csatlakozás előtt áll.”

Mondta el Juhász Jácint az Erdély Fm reggeli műsorában. A szakértő szerint egyébként Írországban nem annyira súlyos a válság, mint Görögországban volt tavasszal. Írországnak ugyanis még 2011 végéig elég lesz a pénzügyi fedezete, és remélhetőleg akkor sem kell a Nemzetközi Valutaalapnak közbeavatkoznia, mint ahogy Görögország esetében kellett májusban.