A jogosultaknak egy hét áll rendelkezésükre, hogy felvegyék az őket megillető csomagokat. A részletekről Major Márta, a polgármesteri hivatal szociális osztályának vezetője tájékoztat.

„Az európai uniós segélycsomagok, élelmiszerek hétfőtől vehetők át, január 12-től. Akkortól programáltuk be a jogosultakat, és január 12-től 16-ig fogjuk szétosztani a csomagokat. Van egy pontos programálás, tehát mindenkinek beírtuk pontosan, hogy hányadikán, hány órakor jelentkezzen.”

Major Márta osztályvezető felhívja az érdekeltek figyelmét, lehetőség szerint tartsák be az előjegyzés idejét. Az uniós segélycsomagokat a Bodoni utca 68. szám alatti raktárból lehet átvenni idén is. Marosvásárhelyen közel hétezer jogosult személy szerepel a támogatottak listáján, de mellettük a pótlistára felírt személyek is megkapják a segélyt. Ebben az évben két élelmiszercsomagot kapnak a jogosultak. Maros megyében a segélycsomagoknak eddig mintegy 15%-át osztották ki az önkormányzatoknak, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz tegnap jutottak el az élelmiszerek.