Mindannyiszor rejtett számról telefonálnak, s arról tájékoztatják áldozataikat, hogy 1000 eurót és egy mobilkészüléket nyertek, aztán az ügyfél adatait kérik el, vagy megadnak egy kódot, esetleg telefonszámot, amelyet fel kell hívnia az állítólagos nyertesnek.

„Azt javasoljuk, hogy semmilyen személyes adatot ne adjanak meg, és azt a telefonszámot vagy kódot se tárcsázzák, amelyet megadott a hívó fél. Ezek a kódok ugyanis álcázott telefonszámok, és ezeket tárcsázva pénzt veszít, ugyanis PrePay kártyákat tölt újra.”

– figyelmeztettek a szolgáltató információs irodájától. A meghirdetett nyereményakciók nyilvánosak, és az értesítésnek is hivatalos formái vannak.

„Ha valaha valamit nyernének, arról az Orange hivatalosan értesít, különben mindegyik kezdeményezésünk és ajánlatunk nyilvános, akárcsak a többi szolgáltatónál. Minderről az Orange-tól senki sem fog rejtett számról tájékoztatni.”

A csalók az utóbbi időben nem csak a mobilszolgáltatók ügyfeleit keresik meg félrevezető információkkal, hanem azokat is, akik bankszámla-számok tulajdonosai.