István Zoltán szállításügyi államtitkár az ErdélyFM-nek azt mondta, már nyertest is hirdettek a marosvásárhelyi állomás felújításának kivitelezésére, ma kezdődik a körülbelül két hetes óvási időszak.

“Nyilván, hogyha azalatt az időszak alatt nem történik meg a fellebbezés valamelyik vesztes részéről, akkor, én úgy gondolom, záros határidőn belül, 1-2 hónapon belül a munkálatoknak neki lehet kezdeni. A lényeg az, hogy végre van nyertes hirdetve, a pénz biztosítva van. Teljes felújításról van szó, teljesen biztosítva van a finanszírozása, tehát nem kell máshonnan pénzt várjanak.”

A vasútállomás felújítását teljes mértékben pályázati pénzből finanszírozzák, István Zoltán szerint másfél-2 év alatt fejezik be a munkálatokat. A csíkszeredai vasútállomás felújítását is elkezdik idén.

“Sajnos egyelőre európai uniós pályázati pénz nincs, viszont saját forrásból idén nekifognak. Most hogy az ablakcserét jelent-e vagy esetleg vakolatot, tetőcserét, abba most nem mennék bele, mert az technikai kérdés, a lényeg az, hogy nekifognak saját forrásból a brassói régió szintjén.”

István Zoltán szállításügyi államtitkár kiemelte, a csíkszeredai tanács végre rendet teremthet és megvalósíthatja a szükséges infrastrukturális beruházásokat is az állomás melletti telken. Az állami közvagyonnak számító terület ugyanis nemrég az önkormányzat ügyvezetése alá került.