A ma kezdődő rendezvénynek a berlini Deutsches Theater a díszvendége, amelynek Oreszteia című előadását a fesztivál utolsó két napján lehet majd megnézni. A kéthetes fesztivál programjában egyébként 13 előadás szerepel, amelyek közül hét vendégelőadás. A meghívottak berlini, prágai, krakkói, budapesti és bukaresti társulatok.

„Az a célja a fesztiválnak, hogy rálátást biztosítsunk a közép- és keleteurópai színjátszás állapotára, így olyan előadásokat próbáltunk beválogatni, amelyeket az adott országok szakmája díjazott.”

-fejtette ki Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója. A fesztiválra egyébként már majdnem az összes jegy elkelt elővételben.

„Nagyon nagy az érdeklődés, nem csak Szentgyörgyről, hanem más városokból is jelentkeztek szakmabeliek és civilek is. Az előadások előtt még lehet majd kapni jegyeket, ugyanis előre nem lehet tudni, hogy mennyien jönnek el a meghívottak közül.”

A fesztiválon a színházi előadások mellett közönségtalálkozókat és kiállításokat is szerveznek, esténként pedig koncertek várják a látogatókat.