Románia legnagyobb fesztiválján idén 5 színpadon mintegy 80 együttes fog fellépni Marosvásárhelyen. Fülöp Zoltán, a Sziget Szervezőiroda menedzsmentjének képviselője a zenei programok kapcsán kiemelte, hogy idén nagyobb figyelmet fordítottak a klasszikus rock rajongóira.

„Korábban felmerültek olyan kritikák, hogy nem kedvezünk eléggé a klasszikus rockzene híveinek. Idén úgy gondolom, hogy idén az ő ízlésüknek is sikerül megfelelni, hiszen olyan fellépőket hívtunk meg az idei évben a félsziget fesztiválra mint a Within Temptation, vagy a Hammerfall zenekar, vagy akár a mai napon nagyszínpadon fellépő Guano Apes, és hát mellettük tulajdonképpen az idei legfontosabb fellépőnk az Iggy Pop és zenekara.”

A fesztivál újdonságai közé tartozik az is, hogy kissé változott a helyszín. A rendezvény idén 4 hektárral nagyobb területen zajlik és a fesztiválzóna bejárata Marosszentgyörgyön van, mivel a marosvásárhelyi önkormányzat felújításokat végez azon a területen ahol a fesztivál korábbi bejárata volt. A szervezők idén 70 ezer résztvevőre számítanak. Bodor László, a fesztivál igazgatója azt mondta az elővételben megvásárolt jegyeknél 14 százalékos növekedést tapasztaltak tavalyhoz képest.

„Jelen pillanatban körülbelül 7000 ember váltotta már be a karszalagját és több mint 500 sátrat húztak fel a sátortáborban. Nyilván arra számítunk, hogy a mai nap folyamán az elővételben megvásárolt többi karszalagot is beváltsák.”

A fesztivál költségvetése a tavalyihoz hasonlóan megközelítőleg 1 millió euró.