A helyi tanács eheti ülésén elutasította az erre vonatkozó kezdeményezést. Az állatkert céggé való átalakítását a kezdeményezők azzal indokolták, hogy kft-ként nyereségesebben működhetne az intézmény. A döntést végül elnapolták, mivel a tanácsosok szerint a tervezet nincs megfelelően kidolgozva.

„Mi elsősorban hiányoltuk azt, hogy nincs egy üzleti terv, ami alapján azt látjuk megnyugtatóan, hogy a jelenlegi alkalmazottak sorsa biztosítva legyenek, senki ne kerüljön utcára, illetve hogy a munkaerőhiány, ami van az állatkertnél, az hogyan lesz pótolva. Azt tudjuk, hogy a romániai és a magyarországi állatkertek zöme már Kft-ként működik, de pontosan ennek tudatában kértük, hogy legyenek akár onnan átvett modellek alapján olyan üzleti tervek, amelyek bemutatják, hogy hogyan képzelik el a működtetést”

– mondta Soós Zoltánt, a helyi tanács RMDSZ-frakciójának vezetője. Az eheti tanácsülésen napirenden volt egy másik állatkertet érintő határozat is, amelyet viszont elfogadtak. Az állatkert engedélyt kapott arra, hogy új állatokat szállítson Marosvásárhelyre. Egy pár hóbaglyot és egy család ritka cerkófmajmot fognak hozni Hollandiából, amelyet az ottani állatkert ingyen adott át a vásárhelyi intézménynek.