Dávid László, a felsőoktatási intézmény rektora tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, szerződést írtak alá a Budapesti Corvinus Egyetemmel arról, hogy a következő tanévtől a csíkszeredai közgazdasági mesterképzőt két intézmény diplomáját adó képzéssé alakítják át. A Corvinus Egyetem kihelyezett mesterképzője megszűnik, ehelyett egy közös mesterképző szak indul, amelyet együtt működtet a Sapientia egyetem és a budapesti felsőoktatási intézmény.

„Ez azt fogja jelenteni a hallgatóknak, hogy megfelelően teljesítve két oklevelet kapnak. Megkapják egyfelől a Sapientia oklevelét, és megkapják ugyanakor a Corvinus egyetem mesterképző oklevelét is, közös államvizsgavédéssel, és mindkét rendszer elismeri ezt. A hallgatóknak megvan az a lehetősége, hogy pár félévet egyik egyetemen tanuljanak és pár félévet a másik egyetemen tanuljanak”

-nyilatkozta Dávid László. A Sapientia egyetem rektora elmondta, a felsőoktatási intézménynek mind a 10 mesterképző szakát szeretnék idővel double degree képzéssé alakítani.

„Előkészítettük a másodikat, a növényorvosi szak keretében. A növényorvosi a gödöllői Szent István Egyetemmel és a Corvinus egyetemmel közös nemzetköziesített képzés. Megegyeztünk tegnap a Corvinus egyetem rektorával, hogy egy év múlva átalakítjuk ezt is double degree képzéssé. Az informatika képzésünk az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel működik ilyen nemzetköziesített formában. Tegnap beszéltem a rektor úrral, az is elő van készítve, hogy közös képzéssé alakítsuk át.”

Dávid László szerint a double degree képzés bevezetése azért jelentős eredmény, mert azt jelenti, hogy azok az egyetemek, amelyeknek esetenként több száz éves történelmük van, elismerik a Sapientián nyújtott képzés színvonalát.