Erdély FM este un post de radiodifuziune cu sediul în Târgu Mureş. Activitatea noastră constă în primul rând în crearea programelor de interes public pentru posturile de radio comerciale cu limba de difuzare maghiară. Pentru publicul larg istoria radioului Erdély FM a început la data de 28 iunie 2007, când un post de radio din Miercurea Ciuc a difuzat prima ediţie a emisiunii „Híradó Délben”. De atunci, cu un număr de emisiuni în constantă creştere, Erdély FM poate fi auzit pe tot mai multe frecvenţe de radio din Transilvania.

Cu ajutorul posturilor de radio partenere, emisiunile noastre ajung la zeci de mii de maghiari din România.

Scopul nostru este de a întocmi o paletă corespunzător de largă de emisiuni, prin care să comunicăm cu toţi maghiarii din România, fără deosebire de vârstă, domeniu de interes sau statut social.

Ceea ce priveşte politica de emisiuni a postului Erdély FM, deciziile sunt luate de colegiul de redacţie. În această privinţă principala noastră sursă de inspiraţie este codul etic normativ al BBC. Valorile de bază al emisiunilor Erdély FM au următoarele caracteristici:

  • deschis
  • modernizator
  • integrativ
  • constructiv
  • inovativ

Membrii redacţiei nu au dreptul să facă parte din partide politice, să ia parte la campanii politice, să se exprime în probleme politice actuale. Vârsta medie a redacţiei noastre este sub 30 de ani.

Responsabil pentru funcţionarea Erdély FM este Fundaţia Janovics Jenő. Finanţator important al radioului este Fundaţia Communitas.