Erre a Természetvédelmi Világalap romániai kirendeltsége hívja fel a figyelmet.  A vadkárok miatt lőnének ki 52 medvét és 657 farkast, valamint 68 hiúzt és 474 vadmacskát. A Természetvédelmi Világalap romániai vezetője rádiónkat arról tájékoztatta, hogy a vadkárok és kilövésre szánt egyedek közti különbség óriási.

„A tavalyi év folyamán 26 farkaskárt jegyeztek be, mégis több mint 600 farkast akarnak kilőni. Egy kárt 25,3 farkas halálával bosszúlnak meg, mert itt nem kárkorlátozásról beszélünk, itt vérbosszúról beszélünk.”

Csibi Magor, a Természetvédelmi Világalap romániai vezetője rádiónknak azt is elmondta, hogy évente 200 ezer eurónyi vadkár keletkezik, ellenben csak a medvekilövésből a vadászprofit évi 4 millió euró. A WWF arra is felhívja a figyelmet, hogy a vadásztársaságok becslései olykor irreálisak, éppen annak érdekében jelentenek le több egyedet, hogy a kilövési engedélyek kibocsátását elősegítsék. Ezért is kérte a WWF korábban, hogy a vadak számlálását ne a vadásztársaságokra bízzák, mert nekik közvetlen érdekük, hogy a vadak száma magasabb legyen a valósnál. Hozzátette, hogy a gazdák kárigénye jogos, és tenni is kellene azért, hogy zökkenőmentesebb legyen azok fedezése, de kifogásolja, hogy például a hiúz és vadmacska esetében nincsenek regisztrált károk, mégis számos egyedet pusztítanának el. A WWF és a Milvus Csoport követeli a környezetvédelmi minisztériumtól a vadászati kvóták felülvizsgálatát, és a vadállatok-helyi közösségek közti konfliktusok alternatív megoldásainak haladéktalan beazonosítását és alkalmazását.