Mai sajtótájékoztatóján azt mondta, a Szövetség mindig is a marosvásárhelyi politikai alakulatok közös jelöltjének tartotta Vass Leventét, és nem zárkózik el attól, hogy ennek érdekében akár választási szövetséget hozzon létre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal.

„A választási koalíciót tegnap sem zártuk ki, ma sem zárjuk ki, a választási koalíciót egy életképes dolgonak tartottuk volna ebben az esetben. A választási koalíció az egy, a pártkoalíció, az más. Pártkoalíciót lehet kötni, s akkor olyan lesz, mint az USL. Mi ezt elképzelhetetlennek tartjuk, de gondolom, ha júniusban lesznek a választások, idő sincs rá, hogy egy ilyent létrehozzon az ember.”

Kelemen Atilla minderről azután nyilatkozott, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete egy közleményt adott ki, amelyben azt állítja, tegnap Kelemen Attila bejelentette, Vass Leventét csakis RMDSZ-es jelöltként indítják a polgármesteri választásokon.

„Az RMDSZ vezetői ki is fejtették álláspontjukat, hogy Vass Levente polgármesterjelöltet az RMDSZ színeiben kívánják indítani. Figyelembe véve az MPP álláspontjait, az RMDSZ álláspontjait, arra a következtetésre jutott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, hogy Vass Levente polgármesterjelölt függetlenként tudja megnyerni a választásokat. A független jelölését támogatjuk.”

– mondta a mai sajtótájékoztatón Jakab István, az EMNT Maros megyei elnöke. Kelemen Atilla, a megyei RMDSZ elnöke szerint azonban a két párt közötti együttműködés jövőjéről tegnap egy magánbeszélgetésen tárgyaltak, és erről valótlanságot állítanak a közleményben. Mi több, a Maros megyei RMDSZ-elnök meggyőződése, hogy a közleményt az Erdélyi Magyar Néppárt központi vezetősége rendelte meg a Maros megyei EMNT-től.