Marosvásárhely polgármestere mai sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a városnak a köztisztasági vállalattal kötött hulladékelszállítási szerződése ez év végén lejár, de a helyi tanács nem szavazta meg a megbízatás meghosszabbítását. A múlt heti tanácsülésen napirendre tűzött határozattervezet értelmében a város addig hosszabbítaná meg a szerződést, amíg ki nem választják a regionális szeméttelep üzemeltetőjét és az át nem veszi a szolgáltatást. A dokumentum indoklása szerint ahhoz, hogy ne legyenek fennakadások a hulladékszállításban, a szerződés lejárta előtt legalább három hónappal dönteni kell annak meghosszabbításáról.

„Ha nem fogadják el a határozatot, nincs már időnk, és január elsejétől a város szemétszállítás nélkül marad. Ugyanez a helyzet a hótalanítással is, mert arra is szerződésünk van. Tehát ne azt mondják, hogy a polgármester hibája. Ha hibázok, én elismerem. A határideje, amíg a helyi tanács elhalaszthatja a döntést, az november eleje. Én azt kérem, azért tartom ezt a sajtótájékoztatót, hogy felhívjam a tanácsosok figyelmét, hogy felelősen döntsenek.”

Dorin Florea polgármester úgy véli, azért is fontos a Salubriserv-el megkötni a szerződést, mert jogi akadályok miatt nem tud más köztisztasági céget keresni a polgármesteri hivatal.