A csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány a térség egyedi természeti és kulturális örökségének, sajátos termékeinek fennmaradását szeretné elősegíteni ezzel a programmal.

„Segíteni szeretnénk a kistermelőknek, hogy a piaci lehetőségeket könnyebben fel tudják tárni, ugyanakkor meg szeretnénk erősíteni közöttük a kapcsolatot. Szeretnénk népszerűsíteni a Transylvania Authentica márkanév alatt a helyi magas minőségű termékeket és szolgáltatásokat. A Transylvania Authentica márkanevet ismertté tegyük, ez az elsődleges cél.”

– tájékoztatta híradónkat Gáll Ajnácska programvezető. A Transylvania Authentica márkanévvel ellátott hagyományos termékek környezetbarátok is kell legyenek.

„Négy ágazatra kidolgoztunk egy minősítési-mutató rendszert, elszállásolás, étkeztetés, a kézműves-termékek, az élelmiszerek, valamint a turisztikai élményszolgáltatások. Ez alapján képzett szakemberek minősítik a terméket vagy szolgáltatásokat, készítenek egy jelentést, ezt elküldjük egy ugyancsak szakemberekből álló bírálóbizottságnak, amely dönt a pályázó termék vagy szolgáltatás védjegyhasználati jogosultságáról.”

A programmal a Polgár-Társ Alapítvány a magyar, román és szász kultúra termékeit egyaránt támogatja majd.