Az RMDSZ megyei elnöke ma sajtótájékoztatón ismertette a június 5-i helyhatósági választások előkészületeit. A megyei elnök elégedetten jelentette ki, hogy egyre több településen választják az előválasztás módszerét a jelöltállításra és rangsorolásra. Példaként említette Koronkát, ahol 900-an vettek részt az előválasztáson, Mezőmadarason 800-an. Közölte továbbá, hogy Maros megyében jelenleg 38 önkormányzatot vezet RMDSZ-es polgármester, az idei helyhatósági választásokon 6 helységben lesz változás a jelöltek személyét illetően, ezek a helységek Sóvárad, Backamadaras, Mezőmadaras, Mezőpanit, Ádámos, és Koronka. Brassai Zsombor szerint az RMDSZ-nek reális esélye van arra, hogy 6 olyan településen is megszerezze a polgármesteri széket, ahol most nem RMDSZ-es polgármester van. Ezek közül elsőként Szászrégent említette.

„Szászrégen, ahol Nagy András tulajdonképpen román és magyar közösségi meghívásnak eleget téve indul el ismét a polgármesteri tisztségért, nem kevés eséllyel. Minden mérés, közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy Nagy Andrásnak idén esélye lesz egy újabb mandátumot megnyerni. Szászrégenben az elégedetlenség meglehetősen magas a jelenlegi vezetéssel szemben.”

Brassai Zsombort hallották. Ahol még esélyesek az RMDSZ jelöltjei: Jedd község, Beresztelke, Makfalva, Maroskeresztúr és Vajdaszentivány. Ami a megyei tanácsosi tisztségeket illeti, Brassai Zsombor elmondta, hogy az RMDSZ 13 tisztség megnyerését tűzte ki célul, annyit tehát, ahány RMDSZ-es tanácsos jelenleg is van. A marosvásárhelyi önkormányzat esetében 10 tanácsosi tisztség megnyerése a cél, de hozzátette, hogy reméli, hogy az EMNP-vel való egyeztetések nyomán még egy vagy két helyi tanácsosi tisztséget megszerez a szövetség. Az RMDSZ mintegy 100 ezer szavazatra számít Maros megyében az idei helyhatósági választásokon.