Az aláírásgyűjtés hétfőn kezdődik, ebben 45 alpolgármester és közel félezer önkormányzati tisztségviselő segít a szövetségnek. A Maros megyei RMDSZ közleménye szerint az EP-választásokra 5 Maros megyei politikust is jelöl a szövetség, így a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos listáján szerepel Vincze Lóránt, az RMDSZ külügyi titkára, Péter Ferenc, Szováta polgármestere, Gogolák Csongor ügyvéd, Kozma Mónika, a megyei nőszervezet tagja és Kovács Levente, a szövetség Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke.


„Tavaly decemberben, a küldöttgyűlésen megnevezte a megyei közgyűlés, hogy kiket támogat a jelöltek közül. A decemberi küldöttgyűlésen mi két jelentkezőt támogattunk, Winkler Gyulát és Vince Lórántot. Illetőleg a TKT két hete megnevezte azokat a Maros megyei jelölteket, akik a listán nem bejutó helyre jelentkeznek.”

Az RMDSZ hétvégén véglegesíti, kiket jelöl az Európai Parlamenti választásokra, emellett rangsorolja, hogy kik szerepelnek a befutó helyeken. Az első három helyre Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselők, Vince Lóránt, az RMDSZ külügyi titkára, Eckstein-Kovács Péter volt szenátor, Hegedűs Csilla, a nőszövetség jelöltje és a MIÉRT részéről Antal Lóránt pályázik. Ahhoz, hogy egy párt vagy szervezet részt vegyen az Európai Parlamenti választásokon, 200 ezer támogató aláírást kell összegyűjtsön március végéig. 2009-ben az RMDSZ listáját 458 ezren támogatták.