„Azt jelenti, hogy közösségünk is értékeli a politikai porondon összehozott összefogást és remélem, hogy ez tartós lesz, és a jövőbe néző, hiszen a munkánk akkor Brüsszelben is hatékonyabb lesz. Hiszek abban, hogy a következő 5 évben úgy a gazdaságfejlesztés szempontjából, az egyéni jólétünk szempontjából, mind pedig a közösségünk általános gyarapodása szempontjából tudunk majd eredmény elérni. ”

-mondta el az Erdély FM-nek az európarlamenter. Hozzátette, hogy ezeknek eléréséhez a hazai képviselőkkel, és az önkormányzatokkal is együtt kell működniük. Sógor Csaba Európai parlamenti képviselő továbbra is azokat a célokat tűzte ki maga elé, amelyeken eddig is dolgozott Brüsszelben.

„Azokat is képviselni fogjuk, akik nem mentek el szavazni, és azokat is akik nem akartak elmenni szavazni. Természetesen ugyanazt, amit eddig is, anyanyelv használat, kisebbségvédelem, és hát mindig a választó polgárok gondjai az elsők. Nagyon sok tenni való van a mezőgazdaság területén is, roma kérdés. Ami eddig volt az ezután is meglesz.”

A képviselő elégedett volt a részvétellel, és az Erdély FM-nek azt mondta, hogy reméli, hogy a választók még fontosabbnak fogják tartani, hogy jelen legyenek a következő EP választásokon 2014-ben.