Brassai Zsombor a Maros megyei RMDSZ elnöke rádiónknak azt nyilatkozta, hogy az RMDSZ országos vezetése nem zárkózott el attól, hogy együttműködési megállapodást kössön az EMNP-vel. A tárgyalásokra a következő időszakban kerül sor.

„A szövetségi elnök egyértelműsítette, hogy nem zárkózik el a néppárttal való egyeztetéstől. Erre a következőkben sor fog kerülni. Időpontról, határidőről nem beszélt, nyilván, mi sürgetjük, nekünk nagyon fontos, hogy mielőbb megtörténjen ez, hiszen mielőbb egyértelművé válik az együttműködés, az összefogás Marosvásárhelyen, annál hamarabb tudunk egy komplex kampányt elindítani.”

Brassai Zsombort hallották. Az RMDSZ Maros megyei elnöke azt is mondta, teljesen egyértelmű, hogy Marosvásárhelyen az RMDSZ önmagában nem tud a pozícióján erősíteni a jövő évi helyhatósági választásokon, ezért van szükség együttműködési megállapodás megkötésére a többi magyar párt képviselőivel. Brassai Zsombor hozzátette, az RMDSZ hétvégén elfogadott önkormányzati jelöltállítási szabályzata lehetőséget biztosít a választási koalíció megkötésére is. Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke pénteken arra szólította fel az RMDSZ-t, hogy mielőbb döntsön a két párt közötti együttműködésről. Kiemelte, az EMNP kész támogatni Soós Zoltánt, a marosvásárhelyi előválasztások nyertesét, amennyiben választási koalíciót köt az RMDSZ és az EMNP.