Fejes Réka, az elemi osztályosokért felelős tanfelügyelő az Erdély FM-nek azt mondta, több tanító is jelezte azonban, hogy a tanterv sok helyen általánosan fogalmaz, ezért a tartalmi kérdésekre és tanítási módszerekre vonatkozó utasításokat is többféleképpen lehet értelmezni. A pedagógusok a tanterv szövegének pontosítását kérik, és több más módosító javaslatot is megfogalmaztak.

„Vannak javaslatok a mennyiséggel kapcsolatosan, vannak javaslatok, ami a kompetencia és a tartalom összehangolását illeti, vannak javaslatok a rendszerezéssel kapcsolatosan, és hogy szigorúan, jobban legyen betartva a fokozatosság elve”

– emelt ki párat az eddigi visszajelzésekből Fejes Réka. A tanfelügyelő szerint a harmadikosok és negyedikesek új tanterve lényeges változásokat hoz, de valójában folytatja az előkészítő osztályban, illetve az I. és II. osztályban elkezdett újításokat. Az új tantervet a héten bocsátották közvitára, a dokumentumot a szaktárca honlapján lehet tanulmányozni. A tanfelügyelőség továbbra is várja a tanítók módosító javaslatait.