Így például a városok főterein vízadagolókat helyeznek el és elsősegélypontokat állítanak fel. Marosvásárhelyen pedig folyamatosan locsolják az utakat, emellett több vízadagolót is felállítanak a városházán, a főtéren és a Tudor negyedben.

„Ezt kell ilyenkor tennünk, egyébként ezt a törvény is előírja, tehát nem udvariassági gesztus csak. De kötelesek ugyanakkor a cégek, intézmények, minden intézmény az alkalmazottai fele ezeket a gesztusokat megtennie, ez is jól szabályozva van törvényes keretek között, és ennek, én úgy tudom, hogy eleget is tesznek nagyrészt.”

– mondta Csegzi Sándor. Marosvásárhely alpolgármestere úgy tudja, hétvégén elsősegélypontokat is felállítanak a gyógyszertárakban, mert a nagy melegben sok idős ember és szívbeteg lesz rosszul az utcán. Csegzi Sándor hangsúlyozta, ahhoz, hogy a meleget enyhítse Marosvásárhely, több zöldövezetet és szökőkutat kellene létrehozni.

„De szükség van ezekre, az esztétikai és kulturális hatás mellett gyakorlati szerepe is van ezeknek a vízfelületeknek. A nagy üzletekben, mall-okban azért is használják ezeket a szökőkutas vagy vízfalas megoldásokat, mert ez egy természetesebb légkondi.”

Egyébként a hévégén még melegebb lesz, mint az elmúlt napokban, a marosvásárhelyi önkormányzat ezért állít fel vízadagolókat, és elsősegélypontokat.