Reggel a Vaslui megyei település határában a Chevron elkezdte a palagáz-próbafúrások előkészítését. A palagáz kitermelést ellenző helyiek az éjszakát a helyszínen töltötték sátrakban, hogy megakadályozzák a Chevront a próbafúrások újraindításában. Hajnalban azonban a csendőrség felszámolta a tüntetést, állítólag körülbelül 30 tiltakozót mikrobuszokkal szállított el a helyszínről. A hatóság fenntartja,hogy szabályosan járt el, a tiltakozók viszont erőszakosságra panaszkodnak. Délben a tüntetők ismét megpróbálták feltartóztatni a Chevron munkagépeit, a csendőrség azonban újból közbelépett. Kovács Csongor, a Zöld Erdély Egyesület vezetője szerint többek között emiatt hirdettek szolidaritási akciót.

„Nagyon súlyos előzményként látom azt, hogy a pungesti ellenállók táborát a csendőrség felszámolta. Ezért várhatóan még ma délután a tüntetések központjaiban, Kolozsváron, Temesváron és Bukarestben tüntetések lesznek, illetve szolidaritást vállaló megmozdulások."

– tájékoztatta az Erdély FM-et Kovács Csongor, a Zöld Erdély Egyesület vezetője. Pungesti határában a Chevron vállalat reggel elkezdte az első fúrószonda felállítását. Emellett elkezdte elkeríteni a palagáz kutatások helyszínét.