Ezt ma jelentette be Izsák Balázs. Az SZNT elnöke augusztus közepén szólította fel a két magyar jelöltet, hogy választási kampányuk egyben az autonómia kampánya is legyen. A felhívásra csak Szilágyi Zsolttól érkezett válasz.

„Az, hogy olyan döntést hoztam, melyben Szilágyi Zsoltot támogatom, ez ismét az autonómia támogatását jelenti, hiszen ebben a csomagban benne volt a lehetőség, hogy egy pozitív, biztató üzenetet kapok Kelemen Hunortól is. Ez esetben érvényesült volna, hogy mindkét jelölt számára igyekeztünk volna mozgósítani.”

– közölte ma Izsák Balázs. Szilágyi Zsolt államfő-jelöltségét még nem támogatja 200 ezer szimpatizáns, enélkül pedig nem indulhat a novemberi választáson. Az aláírások összegyűjtéséhez még egy hete van az Erdélyi Magyar Néppártnak. Az RMDSZ Kelemen Hunor jelöléséhez már összegyűjtötte a szükséges aláírásokat, legalábbis Kovács Péter a napokban utalt arra, hogy a jelöltállítás feltételét gond nélkül teljesítette a szövetség. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség korábban azt is közölte, a választási kampányt az erdélyi magyarság számára fontos kérdések, többek között az autonómiatörekvések népszerűsítésére használja.