Rólunk

A Csíkszeredában és Marosvásárhelyen sugárzó Erdély FM 2007-ben indult rádióprodukciós irodaként. Szerteágazó területekről 30 különböző műsorcímet gyártottunk 12 városban sugárzó erdélyi magyar kereskedelmi rádiók és rádióhálózatok számára. Ezek között gazdasági lapszemléket, hírösszefoglalókat, háttéranyagokat.

2008-tól az Erdély FM 24 órás on-line rádió, 2009 májusától pedig földi sugárzású állomás. Jelenleg Csíkszeredában a 88,1-es, Marosvásárhelyen a 97,1-es frekvencián sugároz. Ennek ellenére az Erdély FM nem helyi, hanem regionális médiaként fogalmazza meg önmagát, amelynek általában az aktív lakosság, kiemelten a középosztály a célközönsége.

Az Erdély FM számára prioritás, hogy valódi regionális rádióvá váljon, ezért a következő időszakban a tartalmi építkezés mellett folytatódik a hálózatépítés is. Bízunk abban, hogy a középtávon további 6-8 erdélyi városban, egy igazi regionális rádió hatásfokával működhetünk.

Az Erdély FM értékei:

– korszerű, mobilizáló, problematizáló közszolgálatiság

– szélesebb kontextussal dolgozik, nagyobb kitekintést nyújt, mint a kereskedelmi vagy tradicionalistán közszolgálati médiumok, ezért informáló és integráló egyben

– elsődleges célcsoportja az aktív, nagy mobilitással rendelkező, kritikus, intellektuális szegmens

– erősíti a középértelmiségiek otthonosságérzetét

Az Erdély FM közönsége, általában:

Az aktív, magyar lakosság 18-60-as rétege. Érdeklődő, támpontokat kereső, információkat igénylő, átlagosan vagy a felett nyitott, kíváncsi. Egészséges, konstruktív, problematizáló nemzeti felelősségérzettel rendelkezik. Urbánus vagy urbánusodó közegben, urbánus igényei, szokásai vannak. Kritikus. Önbizalommal gondol önmagára, és vannak optimista pillanatai. Tud különbséget tenni az igényes és improvizált között. Önértékelésében fontos, hogy különbségeket tud tenni. Többet, jobbat szeretne. Sejti, ezért tennie is kell valamit, nem okvetlenül tudja mit, nem okvetlenül tudja, hogyan kezdje, de modelleket keres. Nagy az információ szükséglete.

Az Erdély FM működtetője a Janovics Jenő Alapítvány. Kiemelt támogatója a Communitas Alapítvány.

Szerkesztőség

Jakab Orsolya

főszerkesztő, közéleti szerkesztő

(Arcvonal)

Patkó Kati

főszerkesztő-helyettes, műsorvezető, szerkesztő

(Multiverzum, Esti Mojo)

Jakab Noémi

hírszerkesztő, hírbemondó

B. Szabó Zsolt

műsorvezető, szerkesztő

(Sárga tengeralattjáró, Metrognóm)

Bródy (György Levente)

zenei szerkesztő

(Szcéna)

Németh Előd

műsorvezető, szerkesztő

(A 12-es csapdája, Álombrigád)

Bereczky Botond

hangtechnikus, műsorvezető

(Jazzmenet)

Antal Noémi

irodavezető, marketing – antal.noémi[kukac]erdelyfm.ro