Február 15. és 26. között Erdély több mint száz iskolájába látogat el az egyetem küldöttsége, hogy a középiskolásokkal megismertesse, illetve népszerűsítse a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet. A minden év februárjában megszervezett „Az Egyetem házhoz jön” kampánykörutat az idén egy 18 önkéntes hallgatóból álló csapat fogja lebonyolítani, őket egy háromnapos intenzív tréning során készítik fel a feladatra. Csíki Adél, a Sapientia EMTE csíkszeredai karának PR felelőse elmondta, a népszerűsítő kampány során fontos az, hogy hogyan szólnak a diákokhoz.

Voltak olyan visszajelzések, amelyek szerint más egyetemek népszerűsítő kampányaihoz viszonyítva a mi előadásaink sokkal interaktívabbak, látványosabbak, valamint közvetlenebbek. Ez azért van, mert a mi hallgatóink beszélnek a diákokhoz, és ők korban közelebb állnak egymáshoz, ezért egyszerűbb elmagyarázni azt is, hogy mi az az életérzés, amelyet egy egyetem tud nyújtani.

A kampánykörút során a marosvásárhelyi középiskolákban február 16-án, 19-én, 23-án, 24-én és 25-én tartanak bemutató előadásokat. A csíkszeredai középiskolákban február 25-én ismertetik az egyetem kínálatát. A Sapientia EMTE csíkszeredai kara ma arról is tájékoztatott, hogy jövő héttől folytatódnak az egyetem által szervezett érettségi felkészítők, péntekenként matematikából, szombatonként pedig román nyelv és irodalomból készítik fel a diákokat. Az érettségi felkészítők pontos programja megtalálható az egyetem honlapján.