Ma megnyitották a Civil Vásárt Marosvásárhelyen. A rendezvényen több mint 50 szervezet vesz részt. A Civil Vásárt azért szervezték meg, hogy bemutassák a lakosságnak a civil szervezetek tevékenységét.

„Minden évben először is vonzunk önkénteseket, ugyanakkor támogatókat, akik a jövedelemadónak a két százalékát szervezeteknek ajánlják fel, és ugyanakkor a szervezetek is megbeszélnek együttműködéseket, amelyek a következő évben a közösséget támogató projektekben valósulnak meg.”

– tájékoztatta híradónkat Koreck Mária, a rendezvény egyik szervezője. Azt is mondta, hogy a Civil Vásárt évente több ezren látogatják meg. Ennek egyik hozadéka volt, hogy két évvel ezelőtt például több mint 2 millió lejre rúgott az az összeg, amit a személyi jövedelemadó két százalékaként ajánlottak fel a civil szervezeteknek a Maros megyeiek. Holnap a felvonulás mellett sok jelentős sporteseményen és zenés programon is részt vehetnek az érdeklődők.

„Lesz táncház, gitárzene, moderntánc-jelenet, néptánc és nagyon-nagyon sok standnál interaktív foglalkozások lesznek a fiataloknak és gyerekeknek. Más, egyéb sporttevékenységek is lesznek, például célbadobás labdákkal, ilyen ügyességi versenyek.”

A rendezők idén is több ezer embert várnak a vásárra, és remélik, hogy a marosvásárhelyiek jelenlétükkel erősíteni fogják a lakosság és a civil szervezetek közti kapcsolatot.