A program keretében a megye minden könyvtárában ingyenes internet-hozzáférést biztosítanak, és minden könyvtáros egy képzésben fog részt venni, melyben felkészítik őket arra, hogy segítsék a könyvtárlátogatókat az internethasználatban. Ezen kívül idővel digitalizálni fogják a könyvtárak állományát is. Lokodi Edit Emőke, a megyei tanács elnöke azt mondta a megnyitón, hogy a megyei könyvtár és a Teleki Téka állományának digitalizálása már elkezdődött, de évekbe fog telni, amíg interneten is elérhető lesz a teljes állomány.

„Létrehozunk jövőtől egy internetes könyvtárat, a könyvtár is készül erre, technikai könyvtár, Teleki Téka, idegen nyelvű könyvtár, szépirodalmi könyvtár, szakkönyvtár, tehát ezt nem tudjuk egyik napról a másikra megvalósítani. De elindult valami, ami, remélem, hogy a végén a sikerhez vezet.”

Mondta el Lokodi Edit Emőke, a megyei tanács elnöke. A mai rendezvényen részt vett Dorin Florea polgármester, Valerian Vreme kommunikációs miniszter és Paul André Baran, a Biblionet program igazgatója is.