Több választási eredményről szóló felmérés is napvilágot látott. Az egyik, amelyet a Tőkés László független jelölt kampánycsapata készíttetett, a püspök-politikus győzelmét jósolja. Az országos felmérések szerint az RMDSZ átlépi az 5%-os küszöböt. Az eredményről Markó Béla azt mondta, hogy azt óvatosan kell kezelni. A felmérésekben nem nagyon lehet hinni, a választásokon azonban nem valószínű a csalás – gondolják az általunk megkérdezett járókelők.

„Személyesen nem hiszem. Nekem úgy tűnik, hogy a háttérben történnek a dolgok. Nézzék meg önök is. Jön az egyik párt és azt mondja: az én eredményeim szerint ez van, jön a másik és mást mond. Akik a felmérést csinálják vagy szimpatizálnak valamelyikkel, vagy valakinek a szolgálatában állnak.”

„Attól függ, hogy hány százalékot kérdeznek meg. Például, ha mindenkit az RMDSZ-ről kérdeznek, akkor mindenki arra válaszol.”

A Pro Democratia Egyesület és Tőkés László is tart a választási csalásoktól. A megkérdezettek véleménye szerint:

„Nem tudom. Ha hallgatom a rádióban a pártokat, mindegyik azt mondja, hogy lesz. De, hogy mi lesz a módszer ellene, azt nem tudom.”

„Én nem tudok arról, hogy csalnának, nem hiszem, nem.”

„Azt reméljük, hogy becsületesek lesznek az emberek, legalább akkor legyenek.”