Iskolásokat, egyetemistákat és betegeket támogat a dr. Verestóy Attila Alapítvány. Az udvarhelyszéki RMDSZ-es szenátor által alapított szervezet elsősorban Hargita megyei rászorulókat segítene.

„Nyilván, hogy szeretném, hogyha túlnőné ezt a csöppnyi keretet és többet tudna vállalni. És az is megtörténhet, hogy mások is bekapcsolódnak, máshonnan is odafigyelnek, hogy ezen az alapítványon keresztül többet fogunk tenni, ha már többen leszünk.”

– magyarázta a szenátor, majd hozzátette, abban reménykedik, hogy példájának akad majd követője az erdélyi üzletemberek körében.

„Hiszen nagyon sok olyan tehetős magyar van már, akiknek sikerült valamelyest anyagi biztonságot teremteniük, és a beruházások mellet az ajánlatom az, hogy erre is figyeljenek, hogy ilyen téren is tegyenek egy letétet a jövőért.”

Az alapítvány évente 20 középiskolás és 10 egyetemista tanulmányait támogatja. Emellett azoknak a betegeknek a kezelését is fizeti, amelyeknek kezelését nem támogatja a román egészségügyi rendszer. Az alapítvány alaptőkéje 1 millió lej.