A Maros Megyei Pénzügyi Igazgatóság vezetője szerint azok is kérhetik ezt a kedvezményt, akik korábban már éltek ezzel a lehetőséggel.

„Ez most egy különleges helyzet, most lehet másodszor is, most az egyszer. Csak december 31-vel bezárólag teljesíteni kell a követelményeket, nem lehet akármilyen üzleti forgalma, illetve nem dolgozhat akármilyen tevékenységi ágazatban, úgyhogy van egy pár kitétel.”

Mondta ma az Erdély FM-nek Dénes Irén. Az idei év az egyetlen kivétel, amikor minden cég kérheti, hogy 3 százalékos adót fizessen. Jövőre már csak egyszer élhetnek ezzel a kedvezménnyel a kis- és középvállalkozások. A december végi sürgősségi kormányrendelet szerint azok a cégek kérhetik, hogy 3 százalékos jövedelemadót fizessenek, amelyeknek az éves forgalma nem haladja meg a 100 ezer eurót, és legtöbb 9 alkalmazottjuk van. A kedvezmény semmilyen esetben nem vonatkozik azokra a cégekre, amelyek banki vagy biztosítási tevékenységet folytatnak, szerencsejátékokkal foglalkoznak, vagy tanácsadói és menedzsment szolgáltatásokat nyújtanak.