Ezt Kelemen Hunor kulturális miniszter ígérte meg pénteken. A nemzeti színház épületében 40 éve nem volt komplex felújítás, viszont néhány éve elkezdték az épület modernizálását. Kelemen Hunor azt mondta, idén is folytatják ezeket a munkálatokat.

„A stúdióteremben a szükséges módosításokat el lehet majd végezni, hisz az a megoldás, amelyet néhány évvel ezelőtt választottak, az nem igazán megfelelő, hisz mind a színészek, mind a színházlátogatók kifogásolták a feltételeket a stúdióteremben, a kisteremben, és muszáj lesz ott újabb munkálatokat végezni.”

-mondta el Kelemen Hunor. A miniszter szerint a színház technikai berendezéseit is korszerűsíteni kell, és erre is ad pénzt a szaktárca.

„Abban reménykedem, hogy ha a költségvetésben nem történik egy nagy összeomlás, akkor a 2011-es, 12-es esztendőben, folytatva ezt a beruházást, sikerül felújítani a marosvásárhelyi színháznak az épületét, és egy új, korszerű, felújított színházépületbe jöhetnek a sz ínházlátogatók.”

A színház vezetősége, és az átalakításokat vezető szakértő húsvét után látogat Bukarestbe, hogy a színház további felújításához megszerezzék a szükséges engedélyeket.