Hétköznapra esik és akadályozná a forgalmat, ezért nem engedélyezték a Székely Szabadság Napjára tervezett felvonulást Marosvásárhelyen Dorin Florea szerint. A város polgármestere ma azt mondta, tavaly március 10-e szombatra esett, hétvégén kevésbé gátolta az autók közlekedését, ezért nem kifogásolta a Polgármesteri Hivatal a rendezvényt. Hétköznap azonban nem célszerű lezárni a forgalmat a polgármester szerint pusztán azért, hogy a tömeg a postaréttől átvonuljon a főtérre, hogy az SZNT átnyújthasson a prefetusnak egy petíciót. Emellett azért is helyesli Dorin Florea, hogy a városháza illetékes hatósága nem engedélyezte a felvonulást, mert interetnikai feszültséget kelthet. A polgármester szerint már több kérelmet is benyújottak ellentüntetésekre.


„Sajnos gyakran egy jóindulattal kezdeményezett rendezvényt felfújhatnak, és ellenségeskedést válthat ki. Nálam, Marosvásárhelyen azt szeretném, ha elkerülnénk, hogy egyik etnikumot a másik ellen uszítsák”

-mondta Dorin Florea. Marosvásárhely polgármestere ma hangsúlyozta, aláírásával egyszerűen tudomásul vette a felvonulás betiltását, de erről a bizottságot alkotó szakértők döntöttek. Szerinte a városháza illetékes bizottsága döntését a törvényekre alapozta. Az illető bizottság a hónap elején közölte, nem egedélyezi a Székely Szabadság Napjára tervezett felvonulást. A székely vértanúk emlékművénél szervezett megemlékezést viszont engedélyezték.