A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Ellenes Ügyészség Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester beszédét kifogásolja, aki szombaton, a Marosvásárhelyen tartott SZKT ülésen arra kérte Frunda Györgyöt, a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadóját, járjon közbe Victor Pontánál, hogy a Kovászna megyei prefektus hagyjon fel a székely nemzeti szimbólumok és a magyar himnusz üldözésével. Antal Árpád azt mondta, amennyiben a kormányfőnek nem sikerül meggyőznie Marius Popica prefektust, hogy hagyja békén a magyarokat, akkor Marosvásárhely fekete márciusa megismétlődhet Székelyföldön is. Az SZKT ülésen hasonló kijelentést tett Borbély László képviselő is. Az RMDSZ főtitkára, Kovács Péter a hírre reagálva azt mondta, kétségbeejtő, hogy valakit a nyilvánosan elmondott álláspontja miatt terrorizmus gyanújával vádoljanak.

„ 2014-ben elképzelhetetlen és megengedhetetlen, hogy sorozatosan magyarellenes támadások érjék a magyar közösséget, legyen az a háromszéki és a Maros megyei prefektus intézkedése vagy ez a mostani ügy.”

Kovács Péter hozzátette, az RMDSZ a sajtóból értesült arról, hogy a Szervezett-bűnözés és Terrorizmus Ellenes Ügyészség kivizsgálást indított az SZKT szombati ülésén elhangzottak miatt, és várják az ügyészség pontosításait azzal kapcsolatban, hogy kit és mivel vádolnak.