A Maros Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal tavaly a panaszok háromnegyedét találta megalapozottnak. 2013-ban 1672 fogyasztói feljelentést regisztrált a hatóság, ebből 1180-t találtak jogosnak. Csonta László, a terület egyik szakértője, a Zöld Székelyföld Egyesület elnöke az ErdélyFM-nek azt mondta, a lakosság egyre inkább megtanul fogyasztóvédelmi jogaival élni, de még mindig nem jelent minden rendellenességet a hatóságnál.


„Valamilyen szinten tapasztalható előrelépés ebben a témakörben, egyelőre viszont még talán nincs elterjedve annyira ennek a lehetősége, hogy hogyan tudják jelezni a fogyasztók a problémákat, mire érdemes odafigyelni, mert jóval több problémát észlelhetnek, csak nem igazán tudják azt, hogy mit is nézzenek, illetve ha problémát észlelnek, kinek és hogyan jelezzék, nagyon sokszor a papíros része visszariasztja a fogyasztókat.”

Csonta László szerint emellett azért sem nő jelentősen a feljelentések száma, mert a fogyasztók egy része nem bízik a fogyasztóvédelmi hatóságban.

„A bizalommal hazai szinten nagyon visszafogottak vagyunk, és van valós alapja is, hiszen jóval átfogóbb kellene legyen a fogyasztóvédelemnek a tevékenysége. Egy-egy élelmiszernek a bevizsgálása hatalmas pénz, és a fogyasztóvédelmi hatóságnak nincs kerete erre. Valahol a funkciója ez lenne, hogy ne csak árcimkéket ellenőrizzen, hogy románul, magyarul ugyanaz fel van-e tüntetve.”

A szakértő szerint a visszajelzések alapján az élelmiszeriparban van a legtöbb visszaélés. Ennek ellenére tavaly Maros megyében a feljelentések csupán 2 százaléka vonatkozott élelmiszeri termékekre. A panaszok kétharmada különböző banki, mobiltelefon-, kábel TV-s, áram- és gázszolgáltatásokra vonatkozott, 15 százaléka nem élelmiszeri termékekkel volt kapcsolatos. A feljelentések 5 százaléka vonatkozott online kereskedelemre.