A Salubriserv nagy adósságokat halmozott fel, ezért múlt hétvégén felszámoló vette át az irányítását. A városi hulladék begyűjtéséről és elszállításáról a polgármesteri hivatal ma délelőtt tárgyalt a felszámolóval. A megbeszélést követően Claudiu Maior alpolgármester azt mondta, a hulladékszállítást ma reggel újrakezdték, de a begyűjtésnél is nagyobb problémát jelent az, hogy továbbra sincs hol tárolni a szemetet.
„A segesváriak továbbra sem akarják befogadni az ottani lerakóba a marosvásárhelyi szemetet. Felkértük a prefektust is, hogy intézkedjen. Azt hiszem ezekben a percekben tárgyal a segesváriakkal. Emellett küldtünk egy újabb kérést a segesváriaknak, amelyet a felszámoló is aláírt, hogy fogadják be a városi szemetet, természetesen nem ingyen, hanem pénzért. Egyelőre a régi lerakóba szállítunk, de ez nem megoldás.”
-mondta Claudiu Maior alpolgármester. A marosvásárhelyi szemetet azért nem tudják törvényesen lerakni valamelyik szeméttelepen, mivel még nem készült el a kerelőszentpáli megyei hulladéklerakó, a segesvári EU-konform lerakóval pedig nem sikerült szerződést kötni. A Salubriserv vállalat így évek óta illegálisan rakja le a szemetet a maroskeresztúri régi szeméttelepen. Ez napi 6 teherautónyi hulladékot jelent. A városnak 2016-ig van érvényes szerződése a Salubriservvel. Ha felbontanák ezt a szerződést, akkor legkevesebb 6 hónapot venne igénybe egy új szolgáltató megbízása, mondta ma Dorin Florea polgármester.