A PNL Maros megyei szervezetének társelnöke Facebook-bejegyzésben összefogást ajánl a szociáldemokratáknak annak érdekében, hogy Maros megyének szociáldemokrata tanácselnöke legyen. A PNL ezért cserébe a megyei tanács egyik alelnöki tisztségét szeretné, a másik alelnöki tisztség az RMDSZ képviselőjét illetné. A liberális pártnak és a szociáldemokratáknak összesen 20 tanácsosuk van a 35 tagú Maros megyei tanácsban. Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke elhamarkodottnak minősítette a bejelentést, mivel a tárgyalások a megyei tanácselnök személyéről jelenleg folyamatban vannak.

„Elsősorban azt tartom szokatlannak, hogy idejekorán bejelentette az elképzelését ami az együttműködést illeti, lévén hogy a tárgyalások csak most kezdődtek el, és még messze nem értünk a végére. Úgy gondolom, hogy ez egy elhamarkodott, kissé kampányízű bejelentés volt, amit ebben a helyzetben nehezen tudok megérteni és elfogadni. Bízom abban, hogy ez egy vezető politikusi túlkapás volt.”

Brassai Zsombort hallották. A megyei tanácselnököt idéntől az önkormányzati testület tagjai választják meg a tanácstagok közül.